dilluns, 20 d’abril del 2020

Hiroshi Sugimoto - Seascapes


Una de les seascapes de Hiroshi Sugimoto 


Quan una fotografia transcendeix el seu significat concret -evoca més que mostra- i desborda el món del signe material -i interpel·la els sentits més que la raó-, aleshores, en la imatge, s'imposa el pla poètic. Intangibles dimensions se'ns revelen a l'esperit -l'esguard interior- en esquinçar-se  en mil bocins el vel de l'aparença. 


Per si voleu saber més del fotògraf Hiroshi Sugimoto, podeu llegir aquí


8 comentaris:

  1. Respostes

    1. És un gran fotògraf, molt sensible i intuïtiu.

      Abraçades, des de El Far.

      Elimina
  2. Senzillament meravellosa, la fotografia. Podria dir, encara a risc de semblar pretensiosa, que jo voldria escriure poesia així: amb una mínima aparença de recursos i aquest efecte commovedor, que sacseja l'esperit. Aquesta bellesa nua, tan portentosa i tan rara i plena de misteri, del fràgil equilibri.

    Gràcies per la reflexió visual i literària. M'agradaria saber-ne més.

    ResponElimina
    Respostes


    1. Escriure poesia com Hiroshi Sugimoto seria una meravella. Però la veritat és que la fotografia té un llenguatge molt subtil que permet aquesta continguda commoció. En termes de sintaxi és molt més elemental i, en aquest sentit, és que amb tan poc es pot dir tant.

      Abraçades, des de El Far.

      Elimina
  3. Una fotografia que sense paraules ens diu moltes coses, el seu missatge és tot un poema que truca a la porta de al nostra sensibilitat i no podem més que estremir-nos davant laseva bellesa...
    Bon dia al Far, Jordi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament, sense paraules, una fotografia com aquesta expressa moltes coses i convida a la meditació. Estremir-se és aquella emoció que apunta al sublim.

      Abraçades, des de El Far.

      Elimina
  4. Mostra la superfície del que pots veure. I alhora el fons. Pots nedar en la foto, o volar ran d'aigua. Tot depén de tu mateix.

    Bon fotògraf!

    ResponElimina
    Respostes

    1. És com un mirall d'aigua que et projecta l'infinit. Veure les fotografies de Hiroshi Sugimoto en gran format és tota una experiència.

      Una abraçada des de El Far.

      Elimina