dilluns, 5 d’octubre de 2020

Seminari d'història i crítica del cinema - Pati Llimona

En aquesta entrada hi trobareu la informació del Seminari d'història i crítica del cinema que impartiré a partir del pròxim mes d'octubre en el Pati Llimona. A l'enllaç del seminari us hi podreu inscriure. Si en feu difusió a xarxes i, així mateix, entre persones interessades en la matèria, us ho agrairé d'allò més. 

 

Seminari d'història i crítica del cinema - Pati Llimona   

Dimarts i dijous de 18.30 a 21 h

Del 13 d'octubre de 2020 al 12 de novembre de 2020

Espai: Aula 2.1

Professor/a: Solà Coll, Jordi

Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic

Introducció a la crítica cinematogràfica com a mètode per copsar millor algunes de les nocions fonamentals del setè art en la seva evolució en el darrer segle. 

A partir del mètode d’anàlisi crític i històric, ens endinsarem en el món de la realització i la iconografia cinematogràfica. Cada classe comptarà amb la projecció de fragments escollits d’una pel·lícula. Cada sessió anirà precedida per la deguda introducció teòrica per passar a analitzar –en paral·lel als fragments corresponents– els fonaments de l’estructura que configuren la pel·lícula: direcció, fotografia, muntatge i guió; d’altra banda, s’aprofundirà en la relació entre època i llenguatge cinematogràfic –i com es veu condicionat aquest pel seu context històric. 

Entre els directors que estudiarem en les diferents sessions hi ha alguns dels grans mestres de la història del cinema: Orson Welles, Alfred Hitchcock, John Ford, Otto Preminger, Satyajit Ray, Jean Renoir, Joseph L. Mankiewicz, Yasujirô Ozu, Vittorio De Sica, Ingmar Bergman. Mestres de diferents tradicions culturals que ens aproparan a través de la seva particular manera de narrar a la universalitat de la cinematografia com a forma d'art. 

Preu: 106,48 € (IVA inclòs) 

Per a inscripcions cliqueu aquí


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari