dimarts, 25 de juny del 2013

El mapa de l'home

Ladakh - Jordi Solà Coll


Els trets del rostre marquen els solcs del temps... Es tracta d’una cartografia anímica: una breu mirada entre dos homes que tingué lloc al Ladakh (Himàlaia, nord de l’Índia) un ja llunyà 1992. Afaiçonen el somriure unes galtes prominents. Contrasta, però, una textura rogallosa, expressió viva d'un esperit ple de coratge. Encara, com ahir, sento l’escalf del sol escàs de l’Himàlaia.

divendres, 21 de juny del 2013

A finals del mes de juny





Una estesa de papers damunt la taula de l'estudi. Pertot els llibres s'amunteguen. Emana olor a plata l'espelma de la lluna a punt de pondre's: enfora, la nit es mou. La mort, endiumenjada, m'enlluerna, però faig com que no hi és. M'estima i jo em dec sense cap pressa. Somort, el dring d'una campana s'esvaeix.




diumenge, 16 de juny del 2013

Esbós de poema

M’enganyo a mi mateix, 
i en el fons mal em faria, 
      si no accepto de bon grat 
que a voltes només m’omple 
un esbós de poema,
altrament llunyà de la imatge

que l’inspira.  

divendres, 14 de juny del 2013

Tibet



Tibet
Llac Manasarovar - Jordi Solà Coll


En una paret de casa meva hi ha penjada una fotografia del Tibet. És el paisatge desolat del llac Manasarovar. S'intueix, al fons, l'extensió d'una superfície blava i, remota, una gran carena de muntanyes abraçant la geografia. En primer terme, immòbil, una bandera d'oracions oneja al migjorn. Fragment de temps constant a l'abast de la memòria. Tanmateix, cada cop que l'escena m'omple la mirada, una distància me n'allunya. 

dimecres, 12 de juny del 2013

Anamnesi


És bella la ruïna del record, el caliu somort de la cendra dins la llar... Restes immortals del nostre ser que mor.